Двама от биячите са с имена:

Георги Неделчев Георгиев и Красимир Делчев Спиров.

четвъртък, 29 юли 2010 г.

Нарушава се конституцията,нарушават се граждански права и това е също толкова престъпно,колкото и организираната престъпност

Михаил Миков:МВР функционира с манталитета на борческа структура

29 юли 2010

София, България

Усещането на гражданите за полицейска държава все повече ще генерира напрежение.

Нарушава се конституцията, нарушават се граждански права и това е също толкова престъпно, колкото и организираната престъпност.

Това заяви пред Нова тв бившият вътрешен министър и депутат от Коалиция за България Михаил Миков.

МВР функционира с манталитета на борческа структура според него.


Сигналите, които идват от страна на министъра са твърде тревожни като манталитет, отбеляза предшественика на действащия вътрешен министър.

Всичко е юруш и камери.

В същото време се прави опит да бъде неглижиран случаят в Кърджали, където има нанесена тежка телесна повреда на невинна по време на полицейска акция.


"Говори се кой какъв бил в ДПС - това няма нищо общо с големия въпрос в МВР да се въведат достатъчно бариери при дейността на правоохранителните органи, за да не се нарушават правата на гражданите", заяви Михаил Миков.

Случаят в Кърджали поставя и въпроса за информацията, защото три дни се прикрива.

Обществото трябва да получава точна и ясна информация, колкото и жестока да е тя, подчерта ексминистърът.


Влизането през нощта в жилището, в 11 часа, е престъпно действие само по себе си.

Конституцията е защитила неприкосновеността на жилището в специален текст, посочи Миков.

Очевидно, за да не се случват повече такива неща, като в Кърджали, трябва ново обучение на служителите на МВР, смята той.


Обществото убягна ролята на прокуратурата в такива случаи - тя трябва да защитава правата на гражданите, а мълчи, обърна внимание депутатът.

Миков изброи още няколко грешки на МВР, сред които нахлуването в дома на певеца Красимир Аврамов, който беше арестуван от барети по погрешка по време на операцията "Недосегаемите".

Войната, която се води, тръгва в напълно грешна посока според Миков.

Служителите на МВР са изключително претоварени и отиват на акции без необходимата предварителна подготовка, без да знаят къде и за кого отиват.


Не показното трябва да е водещо, но тъй като правителството няма друг начин да си вдига рейтинга, ползва за това полицейски акции, посочи депутатът.

иаб

Няма коментари:

Публикуване на коментар