Двама от биячите са с имена:

Георги Неделчев Георгиев и Красимир Делчев Спиров.

неделя, 1 август 2010 г.

Шефът на БХК:Обясненията на Цветанов за инцидента в Кърджали са странни

Шефът на БХК:Обясненията на Цветанов за инцидента в Кърджали са странни

01.08.2010 г.


Шефът на БХК: Обясненията на Цветанов за инцидента в Кърджали са странни

Обясненията, които са странни, са тези на министър Цветанов, с които се оправдава акцията в Кърджали. Това заяви председателят Българския хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев в предаването „Неделя 150" по БНР. По думите му е безспорно, че е пострадало едно съвсем невинно момиче и ако от това не последва някакво дисциплинарно наказание за тези полицаи, ще се получи това, което се е получавало много пъти в България – жалба в Страсбург и след това произнасяне на Европейския съд по правата на човека.

Кънев информира, че жалбите за нарушени човешки права от страна на български граждани в Страсбург не спират.

Относно разпространението на кадри със задържането на съпругата на бившия шеф на "Топлофикация" Валентин Димитров Станислава Димитрова, която беше показана просната по очи, шефът на БХК заяви, че това е възмутително действие от страна на МВР, независимо от това какви обвинения имат срещу нея.

Според него от всякаква гледна точка това е действие, което заслужава много сериозна санкция от страна както на МВР, така и на прокуратурата. "Аз не знам защо и прокуратурата не се самосезира, при положение че това се показва пред очите на всички български граждани", каза още Красимир Кънев.

гласове

1 коментар:

  1. взимайте си Хелзинския комитет и марш в Хелзинки,кой знае какво станало,чак и блог направили ,направо вдигайте паметник на манго и готово

    ОтговорИзтриване