Двама от биячите са с имена:

Георги Неделчев Георгиев и Красимир Делчев Спиров.

сряда, 28 юли 2010 г.

Кадир Мустафов: Ще си търсим правата докрай!

Кадир Мустафов: Ще си търсим правата докрай!
Снимка: БНТ

Кадир Мустафов: Ще си търсим правата докрай!

28.07.2010 / 19:57

Семейство Мустафови от Кърджали, които пострадаха при полицейска акция, ще заведат дело в Съда по правата на човека в Страстбург. Те са възмутени от изказването на вътрешния министър Цветан Цветанов за инцидента и смятат, че той е бил подведен от полицията в Кърджали. Те не са съгласни с изнесените от министър Цветанов данни пред парламента, че синът им Кадир е замесен в сводничество.

Кметът на Кърджали Хасан Азис, говорител на областният съвет на ДПС, определи случая като евтин политически сценарий, насочен срещу Движението.

Целия следобед мобилните телефони на потърпевшите бяха изключени. Едва тази вечер, след консултации с адвокати, синът Кадир Мустафов пожела да застане пред камерата на "По света и у нас". Той категорично отрече обвиненията, че е замесен в канал за проститутки заедно с таксиметровия шофьор Джем, разследван от полицията като сутеньор.

Кадир Мустафов: "Този Джем, съответното лице, съм го използвал само като такси. Нищо друго."

Репортер: "А знаеш ли, че този Джем е един от известните сводници?"

Кадир Мустафов: "Чувал съм, че е лежал в затвора."

Репортер: "Поръчвал ли си онази вечер момичета по телефона?"

Кадир Мустафов: "Не, което може да се докаже. Подслушвали са го със СРС–та – нека го докажат."

Репортер: "Няма такова нещо?"

Кадир Мустафов: "Няма такова нещо. Защото щом са го подслушвали със СРС–та, най-вероятно имат записи, които щяха да изкарат досега."

Кадир е заместник-прдеседател на младешкото движение на ДПС в Кърджали и член на общинския съвет на движението. Той лично смята, че зад акцията на полицията стоят и политически мотиви.

Кадир Мустафов: "Политическият привкус е как точно са избрали моя номер. Никой друг ли не е звънял същата вечер. Как са подбрали точно мен?"

Семействотото вече е наело двама адвокати. Освен гражданско дело в България потърпевшите от полицейската акция ще заведат иск и в Страсбург.

Кадир Мустафов: "Ще си търсим правата докрай!"

В Кърджали продължава проверката на МВР по инцидента. Днес потърпевшите са дали показания пред инспекторите.

Автор: Красимир Ангелов,Кърджали

Българска национална телевизия

Няма коментари:

Публикуване на коментар