Двама от биячите са с имена:

Георги Неделчев Георгиев и Красимир Делчев Спиров.

сряда, 28 юли 2010 г.

Движението за права и свободи ще сигнализира Европейския парламент (ЕП) за случая в Кърджали

ДПС ще се обърне към Европарламента за случая в Кърджали

Движението за права и свободи ще сигнализира Европейския парламент (ЕП) за случая в Кърджали, заяви депутатът от ДПС Лютви Местан.

Айсел Мустафова, в чиито дом бе проведена полицейска операция на 23 юли, е подала жалба до различни институции във връзка със случая, заяви същевременно депутатът Ремзи Осман. Той съобщи, че знае за случая от събота, когато е бил информиран в качеството му на народен представител, защото един от пострадалите е член на Общинския съвет на ДПС.

Осман е имал среща в неделя със семейството в центъра на града и е помолил пострадалите да информират първо министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Народният представител е поискал веднага среща и с директора на полицията, за да свери чутото от семейството с данните от полицията.

Христо Бисеров бе категоричен, че ако има полицейско насилие, и то не се разследва веднага от органите на МВР, това означава, че или се прикрива полицейско насилие вътре в структурите на МВР или е необходима много по-голяма активност от страна на медиите и на обществеността, за да могат хората да се информират по същество.

БГНЕС

Няма коментари:

Публикуване на коментар