Двама от биячите са с имена:

Георги Неделчев Георгиев и Красимир Делчев Спиров.

сряда, 28 юли 2010 г.

Жалбата на Айсел Мустафова

От ДПС разпространиха и жалбата на майката – Айсел Рамаданова Мустафова.

Адресирана е до министъра на вътрешните работи, главния прокурор, Комисията по правата на човека, омбудсмана на България, народните представители Цвета Караянчева, Ахмед Доган и Ремзи Осман, до евродепутата Метин Казак и до директора на ОДП – Кърджали.

„През ноща в 11.30 часа се тропна на вратата и моя мъж стана да отвори. Още с влизането си от вратата четирима мъже цивилно облечени се нахвърлиха на съпруга ми, насочиха му пистолет и го повалиха на земята по лице извиха му ръцете и му сложиха белезници. Всичките тези действия докато се развиваха никой от нас незнаеше, че това са полицаи, защото никой от извършителите на тези действия не ни се беше представил. Аз помислих, че ни нападнаха някакви престъпници и почнах да чукам по стената на комшиите и да мога да се обадя на полицията за случая“, обяснява Мустафова (запазен е оригиналният правопис – б.а.).

По-нататък става ясно, че едва след като съседката се отзовала и се появила на вратата, майката е чула връхлетелите в дома й мъже да се представят, че са полицаи и се успокоила. Последвало обаче опиране на пистолет до главата й. Тя седнала на дивана. Действието се развива пред дъщеря й и племенникът, дошъл на гости от Турция. „Дъщеря ми от страх, че престапници нападнали баща й и при опит да затвори вратата на детската стая е бласната силно от полицая в следствие на което и е спукана главата“, пише Мустафова. Племенникът пък е бил „ритан с ритници“, а очилата му с висок диоптър, хвърлени от масата на земята и счупени. Двете деца плачели от страх.

„През цялото време ги питах, каква е причината за това нахълтване и дали, как се казват, но никой нищо не ми отговаряше. Помолих ги да представят прокурорско решение, за да влезнат по този начин в дома ми, въпреки обещанията на полицаите такова не беше представено“, разказва в жалбата си Айсел. Все пак успяла да научи имената на двама от четиримата в къщата й – Георги Неделчев Георгиев и Красимир Делчев Спиров.

В крайна сметка мъжът й бил отведен в ОДП-Кърджали, а тя с децата отишла в Спешна помощ. Там направили превръзка на дъщерята Ширин и й дали успокоително. Сабахатин бил освободен в 3 през нощта. Едва тогава разбрала, че имало полицейска акция за задържане на човек, разследван за сводничество „и че синът ми се е обаждал по телефона на въпросния господин, за таксиметрова услуга и по прослушването на телефона се е стигнало до нашия адрес“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар