Двама от биячите са с имена:

Георги Неделчев Георгиев и Красимир Делчев Спиров.

сряда, 28 юли 2010 г.

Полицията на боко тиквата и цв. цв. пребиха турци от Kърджали

Полицаи (двама от биячите са с имена:Георги Георгиев и Красимир Спиров)пребили погрешка семейство в Кърджали




Четирима цивилни полицаи са нахлули в дома на Айсел Мустафова в Кърджали в петък малко преди полунощ, пребили семейството и техен гостенин от Турция, а призори се оказало, че адресът е сбъркан, съобщи БГНЕС.

Сабахатин Мустафов и синът му Кадир са били задържани в ОД МВР в Кърджали и по-късно освободени. Дъщерята Ширин е с наранявания по главата.

За случая се разбра, след като Айсел Мустафова е подала жалба в полицията. Тя и съпругът й са бивши полицейски служители.

"Нахлуха и без да се представят, проснаха мъжа ми на земята, като насочиха пистолет в главата му, не знаехме кои са, помислихме, че са престъпници, стресът беше ужасен, още треперя", разказва Айсел Мустафова, цитирана отdariknews.bg.

Дъщеря й дошла да види какво става, след като чула шум, ударили и нея, свалили я на земята, а същата съдба сполетяла и самата Айсел, която през това време била в спалнята и се опитвала да се обади на полицията и на съседите си. Едва когато комшийката на семейство Мустафови реагирала на повикванията, мъжете се представили, казвайки, че това е акция на полицията.

През цялото време Айсел не престанала да пита за имената на полицаите, призовавайки ги да се представят.

За грешката на полицията се разбрало чак към 3 часа същата нощ, когато освободили съпруга на Айсел - Сабахатин. Оказало се, че акцията била за задържане на човек, разследван за сводничество. Синът на Айсел се обадил да извика такси и по прослушването на телефона полицаите стигнали до техния адрес. "Откъде да знае синът ми, че този същият таксиджия е търсен за сводничество", пита жената.

Жалбата на Мустафова за случая е изпратена до министъра на МВР, до главния прокурор, до Комисията по правата на човека, до омбудсмана, до директора на ОД на МВР в Кърджали, до народните представители от Кърджали. Потърпевшата смята да заведе дело и за нанесени морални и физически щети.

От полицията съобщиха, че по случая се извършва проверка на данните, изнесени в жалбата на Айсел Мустафова, и отказаха друг коментар.

Вътрешният министър Цветан Цветанов обаче заяви днес пред журналисти, че е запознат със случая и е назначена проверка за това дали е имало превишаване на правата при полицейските действия. Цветанов изказа своите извинения към гражданите, които са се оплакали от полицейските действия, и допълни, че по-късно през деня ще проведе телефонен разговор с тях, за да им обясни, че е разпоредена проверка по случая.

дневник / Бг Таймс

Още:

Бойко Борисов в Чикаго

Get this widget|Track details|eSnips Social DNA
"Той (Бойко Борисов - бел. ред.) каза, че одобрява възродителния процес, не одобрявал само методите му. Означава ли това, че ако дойде на власт, ще провежда нов възродителен процес с демократични средства?" "Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ !"

Бойко Борисов гони Турците в България да си ходят в Турция !

Get this widget|Track details|eSnips Social DNA


:::

Полицаи пребиха семейство,объркали адреса

26 Юли 2010

Четирима цивилни полицаи са пребили семейство от Кърджали, след като объркали адреса и нахлули в дома на Айсел и Сабахатин Мустафови. Служителите на реда били пратени на операция за сводничество и проституция.

"Нахлуха и без да се представят, проснаха мъжа ми на земята, като насочиха пистолет в главата му, не знаехме кои са, помислихме, че са престъпници, стресът беше ужасен, още треперя", разказа Айсел Мустафова, цитирана от Дарик радио в понеделник.

По думите й дъщеря й дошла да види какво става, след като чула шум, но полицаите ударили и нея като я свалили на земята. Айсел Мустафова също била просната на пода, докато се опитвала да се обади на полицията и на съседите.

Цивилните полицаи се представили едва след като съседите се намесили. Асел Мустафова разказа, че полицаите сцепили главата на дъщеря й, като я блъснали с вратата. Сцената се разиграла пред очите на племенника на Мустафова, който бил дошъл на гости от Турция.

Едва когато комшийката на семейство Мустафови реагирала на повикванията, мъжете се представили, казвайки, че това е акция на полицията.

Парадоксалното в случая не е обърканият адрес, тъй като това се превръща в редовен навик на полицията при провеждането на акции, а фактът, че семейството е работело в МВР. Айсел Мустафова е работила в паспортната служба в Кърджали, а съпругът й Сабахатин е бил полицай.

Вътрешният министър Цветан Цветанов каза, че е запознат със случая и е назначена проверка за това дали е имало превишаване на правата от страна на служителите на МВР.

Той се извини на семейството и обеща по-късно през деня да им се обади лично, за да им обясни, че е разпоредена проверка по случая.

По думите на Мустафова, след дълги настоявания двама от четиримата полицаи са се представили. Това били Георги Георгиев и Красимир Спиров.

mediapool / Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар